Szanowny czytelniku, 25 maja 2018 roku weszło w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Po rozwinięciu szczegółów znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat. Odsyłamy także do Polityki Prywatności.
Rozwiń szczegóły
Zwiń szczegóły
Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez RADIO ELKA Sp. z o.o., Agencję Reklamową EL Sp. z o.o. oraz Zaufanych Partnerów.

Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono
  • Radio Elka Sp. z o.o. z siedzibą w Lesznie przy ul. Sienkiewicza 30a, 64-100 Leszno, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Poznaniu XXII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000235295
  • Agencja Reklamowa EL Sp. z o.o. z siedzibą w Lesznie przy ul. Sienkiewicza 30a, 64-100 Leszno, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Poznaniu XXII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000245793
  • Zaufani Partnerzy - lista tutaj

Cele przetwarzania danych
  • marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
  • świadczenie usług drogą elektroniczną
  • dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
  • wykrywanie botów i nadużyć w usługach
  • pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych
  • marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne - zgoda
  • świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
  • pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych
Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym Zaufani Partnerzy, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą
Przysługują Ci następujące prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych:
  • prawo dostępu do Twoich danych, w tym uzyskania kopii danych,
  • prawo żądania sprostowania danych,
  • prawo do usunięcia danych (w określonych sytuacjach),
  • prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych,
  • prawo do ograniczenia przetwarzania danych.
W zakresie w jakim Twoje dane są przetwarzane na podstawie zgody lub w ramach świadczonej usługi (dane są niezbędne w celu świadczenia usługi) możesz dodatkowo skorzystać z poniższych praw:
  • prawo do wycofania zgody w zakresie w jakim są przetwarzane na tej podstawie. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.
  • prawo do przenoszenia danych osobowych, tj. do otrzymania od administratora Twoich danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego.
W celu skorzystania z powyższych praw Radio Elka Sp. z o.o. udostępnia następujący kanały komunikacji:
  • forma pisemna
    Radio Elka, ul. Sienkiewicza 30a, 64-100 Leszno

Informacje dodatkowe
Więcej o zasadach przetwarzania danych w "Polityce prywatności" - tutaj
Później
ZGADZAM SIĘ

Kalendarz brań

Najnowsze ogłoszenia

tutaj lista najnowszych kilku ogloszen jak na elka.fm

reklama

Dowcipy

Zawodowy wojskowy poszedł nad rzekę na ryby. Wyciągnął stołeczek, przygotował wędkę, wyjął pudełko z dżdżownicami, otworzył je i krzyknął:
- Ochotnik, trzy kroki na przód!

Najnowsze ogłoszenia

Kontakt z redakcją

Napisz do nas:
ryby@elka.fm

Telefon komórkowy: Artur Grobecki
605-138-648
065 529 56 78 

Reklama

Twoja reklama w portalu ryby.elka.pl! Skontaktuj się z przedstawicielem handlowym:
e-mail: reklama@elka.pl
tel. 65 529 56 78 (centrala Radia Elka)

Start - Forum
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3

Temat: Straż rybacka a kłusownictwo w Głogowie

Straż rybacka a kłusownictwo w Głogowie 03 Wrz 2015 08:18 #1

• Arkadiusz Siwicki
Drodzy wędkarze, mam pytanie, czy ktoś potrafi mi wytłumaczyć, jak postępować widząc kłusowników gdy stawiają siatki?. Wczorajsze zachowanie pana komendanta SSR z Głogowa, pana Gerusa zwaliło mnie z nóg, zaproponował mi abym zadzwonił po policję i wskazał miejsce. Czegoś tu nie rozumiem, czy to straż rybacka ?, czy przytułek dla ...( nie chcę tu nikogo obrazić ), ale SSR z Głogowa ma dobrą opinię.

Re: Straż rybacka a kłusownictwo w Głogowie 03 Wrz 2015 08:57 #2

• ssr
Drogi Arku.
Pan komendant Gerus ma za przeproszeniem wyje.... na Twoje siatki.
On jest po to by NIC nie robić i nie działać ,po to został powołany przez ZO Legnica aby nic się nie działo , było cicho i spokojnie.A co tam kogoś lub PZW obchodzą siaty !!!
Byle wkoło stołka było cicho i spokojnie.
Komendant Gerus zamiast skupić się na swoich obowiązkach i organizacji wśród strażników skupił się na walce z nimi.
Odwołuje kolejno poszczególnych strażników dla niego niewygodnych , a za powód podaje brak chęci i zaangażowania z ich strony.To są i byli najbardziej zaangażowani strażnicy , którzy właśnie mieli największą liczbę kontroli i ściągniętych sieci oraz zatrzymanych kłusowników.
Więc ja się pytam CO SAM ZROBIŁ przez ten okres od którego został powołany.
Odpowiedz jest prosta , ano NIC bo wiecznie przesiaduje i spożywa trunki a więc nie ma czasu na to do czego został zobowiązany.
proponuję tematem zapoznać lokalne media oraz jako organ powołujący starostwo powiatowe.

Pozdrawiam i myślę że już lepiej nie będzie , chyba że sami wędkarze zajmą się tą sprawą

Re: Straż rybacka a kłusownictwo w Głogowie 03 Wrz 2015 09:08 #3

• emeryt
Arkadiusz Siwicki wrote:
Drodzy wędkarze, mam pytanie, czy ktoś potrafi mi wytłumaczyć, jak postępować widząc kłusowników gdy stawiają siatki?. Wczorajsze zachowanie pana komendanta SSR z Głogowa, pana Gerusa zwaliło mnie z nóg, zaproponował mi abym zadzwonił po policję i wskazał miejsce. Czegoś tu nie rozumiem, czy to straż rybacka ?, czy przytułek dla ...( nie chcę tu nikogo obrazić ), ale SSR z Głogowa ma dobrą opinię.
SSR nie ma obowiązku przyjeżdżać na interwencję zgłaszaną przez ludzi widzących kłusownictwo albo łamiących przepisy PZW .Z drugiej strony SSR realnie niewiele może w takiej sytuacji wbrew powszechnej opinii . PSR musi działać zgodnie z zaplanowanym programem i jest mało mobilna i mało zaangażowana chociaż została do tego powołana i jest opłacana z naszych pieniędzy . Policję mało to interesuje a najlepiej to zatrzymać i przywieźć nie czyniąc szkody materialnej i cielesnej , gdyż można za to beknąć w sądzie .Robiąc film lub zdjęcia kłusolom jesteśmy na przegranej , gdyż druga strona składa oświadczenie że była ciekawa co to jest za sprzęt w wodzie i chciała to zniszczyć albo zgłosić na policję . W sądzie zdjęcia i film nie muszą być dowodem przestępstwa lub wykroczenia , wszystko zależy od WIDZIMISIĘ ludzi zatrudnionych w [i opłacanych z naszych pieniędzy] sądzie . W zachodnich krajach pseudo wędkarze z Polski opluwają strażników za częste kontrole [ nawet bagażu ] i kary nakładane na nich za łamanie przepisów wędkarskich , taka jest mentalność polskich pseudo wędkarzy myślących że zapłacił to mu wszystko wolno .Ile pokoleń musi odejść ażeby to zmienić , nie wiem ale na pewno duuuużo .

Re: Straż rybacka a kłusownictwo w Głogowie 03 Wrz 2015 12:19 #4

• inteligent
emeryt ... tym głupim gadaniem przypominasz mi Bronka M.

Re: Straż rybacka a kłusownictwo w Głogowie 03 Wrz 2015 12:53 #5

• i co
Ten EMERYT to na pewno Bronek M. Bronek, jak cie z Rudnej wyrzucą to zostało ci jeszcze koło PZW Kiełbik w Sanoku na Podlasiu, tam cie jeszcze nie znają. Twoim i gerusa zdaniem straż powinna po żywce do sklepu wędkarzom i piwo latać, takie macie pojęcie. Bronek ,uważaj z tymi okoniami na pawich, już jest namiar. A tak w nawiasie, to powołany przez gerusa strażnik, nijaki pajączek czy krzyżak, jak go zwał tak zwał ,ma bogatą kartotekę na komendzie, a w ustawie pisze wyraźnie, "strażnikiem może być osoba nie karana"

Re: Straż rybacka a kłusownictwo w Głogowie 03 Wrz 2015 12:59 #6

• jeszcze strażnik
Jeszcze rok temu po takim telefonie były komendant Jacek H. w szybkim tempie zareagowałby tak jak np tu www.wedkuje.pl/wedkarstwo,wielki-szacun-dla-ssr-glogow,46769
Teraz jest porażka od początku roku nie dostałem od komendanta żadnego telefonu , smsa itp w sprawie jakiejkolwiek kontroli . Ten komendant nawet swoich ludzi nie zna bo witajac się z nim robi oczy jakby mnie pierwszy raz widział

Re: Straż rybacka a kłusownictwo w Głogowie 03 Wrz 2015 13:04 #7

• ssr
Albo jak tutaj , z tym że ten śmieszny drobny pijaczek ''komendancik'' nie ma pojęcia jak to się robi .....że nie wspomne że ma na to wszystko w..... a mało tego Okreg jeszcze płaci mu z Nszych składek comiesięczny ryczał w wysokości +/- 500zł .... chyba na browara...

ryby.elka.pl/index.php/lowiska/1463-gogo...czna-uja-kusownikow-

Re: Straż rybacka a kłusownictwo w Głogowie 03 Wrz 2015 13:26 #8

• mix
co tam okręg, im na rękę. Taki pospieszyl czy bul mają na swój temat dużo do powiedzenia, lecz nic w kwestii istotnych spraw nie robią.spotykają sie tylko za naszą kasę i to wszystko, ich motto to NIC NIE RÓB - DZIAŁAJ, za frajer najlepiej. banda mądrych cwaniaków na czele z OCO KAMANEM. Ale czy w tym całym zarządzie już wszyscy sa skorumpowani?, może czas na zmiany i sprzątanie śmieci. Oni pozbyli sie kom. J.H. bo był dla nich nie wygodny, był na nich.

Re: Straż rybacka a kłusownictwo w Głogowie 03 Wrz 2015 14:27 #9

• emeryt
No no , jakiegoś TROLA trafiłem w serce , jeżeli ma i inteligencję bo sam nie wie co chce .

Re: Straż rybacka a kłusownictwo w Głogowie 04 Wrz 2015 23:39 #10

• kleń
już większego TROLA jak ty Bronek to nie ma
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3
reklama