Szanowny czytelniku, 25 maja 2018 roku weszło w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Po rozwinięciu szczegółów znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat. Odsyłamy także do Polityki Prywatności.
Rozwiń szczegóły
Zwiń szczegóły
Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez RADIO ELKA Sp. z o.o., Agencję Reklamową EL Sp. z o.o. oraz Zaufanych Partnerów.

Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono
  • Radio Elka Sp. z o.o. z siedzibą w Lesznie przy ul. Sienkiewicza 30a, 64-100 Leszno, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Poznaniu XXII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000235295
  • Agencja Reklamowa EL Sp. z o.o. z siedzibą w Lesznie przy ul. Sienkiewicza 30a, 64-100 Leszno, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Poznaniu XXII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000245793
  • Zaufani Partnerzy - lista tutaj

Cele przetwarzania danych
  • marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
  • świadczenie usług drogą elektroniczną
  • dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
  • wykrywanie botów i nadużyć w usługach
  • pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych
  • marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne - zgoda
  • świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
  • pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych
Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym Zaufani Partnerzy, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą
Przysługują Ci następujące prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych:
  • prawo dostępu do Twoich danych, w tym uzyskania kopii danych,
  • prawo żądania sprostowania danych,
  • prawo do usunięcia danych (w określonych sytuacjach),
  • prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych,
  • prawo do ograniczenia przetwarzania danych.
W zakresie w jakim Twoje dane są przetwarzane na podstawie zgody lub w ramach świadczonej usługi (dane są niezbędne w celu świadczenia usługi) możesz dodatkowo skorzystać z poniższych praw:
  • prawo do wycofania zgody w zakresie w jakim są przetwarzane na tej podstawie. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.
  • prawo do przenoszenia danych osobowych, tj. do otrzymania od administratora Twoich danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego.
W celu skorzystania z powyższych praw Radio Elka Sp. z o.o. udostępnia następujący kanały komunikacji:
  • forma pisemna
    Radio Elka, ul. Sienkiewicza 30a, 64-100 Leszno

Informacje dodatkowe
Więcej o zasadach przetwarzania danych w "Polityce prywatności" - tutaj
Później
ZGADZAM SIĘ

Kalendarz brań

Najnowsze ogłoszenia

tutaj lista najnowszych kilku ogloszen jak na elka.fm

reklama

Dowcipy

Łowi rybak ryby, ale nie biorą. Siedzi tak, mocząc sobie kij, przez pięć godzin głodny, niewyspany i mokry, bo tu jeszcze deszcz zaczął padać, i w końcu powiada:
- Jakbym nie wiedział, że to uspokaja nerwy, tobym to wszystko rzucił w cholerę!

Najnowsze ogłoszenia

Kontakt z redakcją

Napisz do nas:
ryby@elka.fm

Telefon komórkowy: Artur Grobecki
605-138-648
065 529 56 78 

Reklama

Twoja reklama w portalu ryby.elka.pl! Skontaktuj się z przedstawicielem handlowym:
e-mail: reklama@elka.pl
tel. 65 529 56 78 (centrala Radia Elka)

Start - Forum

Temat: jeziora leszczynskie a strefa ciszy

jeziora leszczynskie a strefa ciszy 13 Mar 2012 20:09 #1

• motorowodniak
czy na jeziorach leszczyńskich dopuszcza się używanie silnika spalinowego do łodzi i jakie przepisy to regulują ?
zabraniają lub nie. Do tej pory nikt nie potrafił udzielić mi czytelnej odpowiedzi, dlatego jeżeli koledzy mają jakieś informacje w tym temacie to proszę i informacje
motorowodniak

Re: jeziora leszczynskie a strefa ciszy 13 Mar 2012 20:59 #2

• xxx
witam,poszukaj w necie opisów jezior i czy jest objęte strefą ciszy jeżeli tak to nie popływasz ,z tego co wiem to na jez. wonieść można popływać na spalinowym ale tylko w wyznaczonej porze.

Re: jeziora leszczynskie a strefa ciszy 14 Mar 2012 17:49 #3

• Marek
Poniżej masz spis okręgu poznańskiego, w tym powiat kościański czyli Wonieść, Jezierzyce, Cichowo gdzie obowiązuje częściowy zakaz.
www.poznan.pzw.org.pl/cms/7551/wykaz_jez...silnikiem_spalinowym

Re: jeziora leszczynskie a strefa ciszy 14 Mar 2012 19:50 #4

• motorowodniak
Dzięki dla Marka myślę że razem popływamy na wonieściu ale to później
ale co z jeziorami z powiatu leszczyńskiego
pozdrawiam wszystkich motorowodniaków

Re: jeziora leszczynskie a strefa ciszy 11 Kwi 2012 15:40 #5

• motorowodniak
marek twoja odpowiedź dotyczy powiatu kościańskiego
może pomożesz w sprawie powiatu leszczyńskiego, bo brakmi soł na szukanie, pani ze starostwa kieruje mnie do Urzędu Wojewódzkiego - dzienniki urzędowe, a to Natura 2000 a to UW w Poznaniu
jeżeli ma zna jakieś informacje to proszę

Re: jeziora leszczynskie a strefa ciszy 11 Kwi 2012 19:10 #6

• Marek
Sam kiedyś tego szukałem i nikt nie potrafił mi pomóc a informacji w sieci brak. Znalazłem tylko okręg poznański i tego linka Tobie przesłałem. Spróbuję pomóc ale może lepiej powiedz gdzie chcesz pływać - będzie łatwiej szukać.

Re: jeziora leszczynskie a strefa ciszy 19 Gru 2013 11:14 #7

• jeziora leszczynskie a strefa ciszy
WITAM CZY MA KTOS JAKIES INFO ODNOSNIE PŁYWANIA SKUTERAMI WODNYMI W ROKU 2014 GDZIE BEDZIE MOZNA PŁYWAC W OKOLICY LESZNA

Re: jeziora leszczynskie a strefa ciszy 19 Gru 2013 14:49 #8

• Mario
Zgodnie z przepisami strefę ciszy ustala starostwo powiatowe i tam należy szukać. Np. jedni twierdzą że w Krzycku pływać na spalinówce nie można ale nie ma też żadnego znaku zakazu lub uchwały powiatu o utworzeniu strefy ciszy. Jak to w Polsce totalny chaos. Wszyscy zakazują a jak prosisz o podstawę prawną o robią karpika :O
I nikt nic nie wie w sumie na podstawie czego ten niby zakaz obowiązuje. Podobnie jest w powiecie rawickim tylko zbiornik w Pakosławiu tam wójt sobie wprowadził zakaz pływania spalinówkami i dodatkowe ograniczenie choć nie ma prawa bo tylko starosta ma takie uprawnienia. Proponuje poczytać o tworzeniu stref ciszy.

Re: jeziora leszczynskie a strefa ciszy 20 Gru 2013 19:28 #9

• kamil
jezeli chodzi o krzycko to cos mi sie keidys obilo o uszy ze jest strefa ciszy bo na wyspie jest jakas ostoja ptaków czy jakos tak, na zwirowni zaborowo nie mozna pływac niczym

Re: jeziora leszczynskie a strefa ciszy 21 Gru 2013 23:25 #10

• M.
Czyli tak jak z YETI. Wszyscy słyszeli nikt nie widział :)
reklama