Najnowsze ogłoszenia
tutaj lista najnowszych kilku ogloszen jak na elka.fm
Dowcipy
Żona wędkarza mówi do męża: - Nie sądzisz kochanie, że najbliższy weekend powinniśmy jakoś przyjemnie spędzić? - Dobrze - odpowiada wędkarz. - W takim razie ja pojadę na ryby, a ty wybierz się z dziećmi do swojej mamy.
Kontakt z redakcją
|
Napisz do nas: ryby@elka.fm
|
 |
Artur Grobecki 605-138-648 065 529 56 78
|
|
Reklama
Twoja reklama w portalu ryby.elka.pl! Skontaktuj się z przedstawicielem handlowym: e-mail: reklama@elka.pltel. 65 529 56 78 (centrala Radia Elka)
|
|
Drodzy wędkarze, mam pytanie, czy ktoś potrafi mi wytłumaczyć, jak postępować widząc kłusowników gdy stawiają siatki?. Wczorajsze zachowanie pana komendanta SSR z Głogowa, pana Gerusa zwaliło mnie z nóg, zaproponował mi abym zadzwonił po policję i wskazał miejsce. Czegoś tu nie rozumiem, czy to straż rybacka ?, czy przytułek dla ...( nie chcę tu nikogo obrazić ), ale SSR z Głogowa ma dobrą opinię.
|
|
|
Drogi Arku.
Pan komendant Gerus ma za przeproszeniem wyje.... na Twoje siatki.
On jest po to by NIC nie robić i nie działać ,po to został powołany przez ZO Legnica aby nic się nie działo , było cicho i spokojnie.A co tam kogoś lub PZW obchodzą siaty !!!
Byle wkoło stołka było cicho i spokojnie.
Komendant Gerus zamiast skupić się na swoich obowiązkach i organizacji wśród strażników skupił się na walce z nimi.
Odwołuje kolejno poszczególnych strażników dla niego niewygodnych , a za powód podaje brak chęci i zaangażowania z ich strony.To są i byli najbardziej zaangażowani strażnicy , którzy właśnie mieli największą liczbę kontroli i ściągniętych sieci oraz zatrzymanych kłusowników.
Więc ja się pytam CO SAM ZROBIŁ przez ten okres od którego został powołany.
Odpowiedz jest prosta , ano NIC bo wiecznie przesiaduje i spożywa trunki a więc nie ma czasu na to do czego został zobowiązany.
proponuję tematem zapoznać lokalne media oraz jako organ powołujący starostwo powiatowe.
Pozdrawiam i myślę że już lepiej nie będzie , chyba że sami wędkarze zajmą się tą sprawą
|
|
|
Arkadiusz Siwicki wrote:
Drodzy wędkarze, mam pytanie, czy ktoś potrafi mi wytłumaczyć, jak postępować widząc kłusowników gdy stawiają siatki?. Wczorajsze zachowanie pana komendanta SSR z Głogowa, pana Gerusa zwaliło mnie z nóg, zaproponował mi abym zadzwonił po policję i wskazał miejsce. Czegoś tu nie rozumiem, czy to straż rybacka ?, czy przytułek dla ...( nie chcę tu nikogo obrazić ), ale SSR z Głogowa ma dobrą opinię. SSR nie ma obowiązku przyjeżdżać na interwencję zgłaszaną przez ludzi widzących kłusownictwo albo łamiących przepisy PZW .Z drugiej strony SSR realnie niewiele może w takiej sytuacji wbrew powszechnej opinii . PSR musi działać zgodnie z zaplanowanym programem i jest mało mobilna i mało zaangażowana chociaż została do tego powołana i jest opłacana z naszych pieniędzy . Policję mało to interesuje a najlepiej to zatrzymać i przywieźć nie czyniąc szkody materialnej i cielesnej , gdyż można za to beknąć w sądzie .Robiąc film lub zdjęcia kłusolom jesteśmy na przegranej , gdyż druga strona składa oświadczenie że była ciekawa co to jest za sprzęt w wodzie i chciała to zniszczyć albo zgłosić na policję . W sądzie zdjęcia i film nie muszą być dowodem przestępstwa lub wykroczenia , wszystko zależy od WIDZIMISIĘ ludzi zatrudnionych w [i opłacanych z naszych pieniędzy] sądzie . W zachodnich krajach pseudo wędkarze z Polski opluwają strażników za częste kontrole [ nawet bagażu ] i kary nakładane na nich za łamanie przepisów wędkarskich , taka jest mentalność polskich pseudo wędkarzy myślących że zapłacił to mu wszystko wolno .Ile pokoleń musi odejść ażeby to zmienić , nie wiem ale na pewno duuuużo .
|
|
|
emeryt ... tym głupim gadaniem przypominasz mi Bronka M.
|
|
|
Ten EMERYT to na pewno Bronek M. Bronek, jak cie z Rudnej wyrzucą to zostało ci jeszcze koło PZW Kiełbik w Sanoku na Podlasiu, tam cie jeszcze nie znają. Twoim i gerusa zdaniem straż powinna po żywce do sklepu wędkarzom i piwo latać, takie macie pojęcie. Bronek ,uważaj z tymi okoniami na pawich, już jest namiar. A tak w nawiasie, to powołany przez gerusa strażnik, nijaki pajączek czy krzyżak, jak go zwał tak zwał ,ma bogatą kartotekę na komendzie, a w ustawie pisze wyraźnie, "strażnikiem może być osoba nie karana"
|
|
|
Jeszcze rok temu po takim telefonie były komendant Jacek H. w szybkim tempie zareagowałby tak jak np tu www.wedkuje.pl/wedkarstwo,wielki-szacun-dla-ssr-glogow,46769
Teraz jest porażka od początku roku nie dostałem od komendanta żadnego telefonu , smsa itp w sprawie jakiejkolwiek kontroli . Ten komendant nawet swoich ludzi nie zna bo witajac się z nim robi oczy jakby mnie pierwszy raz widział
|
|
|
Albo jak tutaj , z tym że ten śmieszny drobny pijaczek ''komendancik'' nie ma pojęcia jak to się robi .....że nie wspomne że ma na to wszystko w..... a mało tego Okreg jeszcze płaci mu z Nszych składek comiesięczny ryczał w wysokości +/- 500zł .... chyba na browara...
ryby.elka.pl/index.php/lowiska/1463-gogo...czna-uja-kusownikow-
|
|
|
co tam okręg, im na rękę. Taki pospieszyl czy bul mają na swój temat dużo do powiedzenia, lecz nic w kwestii istotnych spraw nie robią.spotykają sie tylko za naszą kasę i to wszystko, ich motto to NIC NIE RÓB - DZIAŁAJ, za frajer najlepiej. banda mądrych cwaniaków na czele z OCO KAMANEM. Ale czy w tym całym zarządzie już wszyscy sa skorumpowani?, może czas na zmiany i sprzątanie śmieci. Oni pozbyli sie kom. J.H. bo był dla nich nie wygodny, był na nich.
|
|
|
No no , jakiegoś TROLA trafiłem w serce , jeżeli ma i inteligencję bo sam nie wie co chce .
|
|
|
już większego TROLA jak ty Bronek to nie ma
|
|
|