Cześć!
Normalnie są to ikony ryb przy których wyświetla się głębokość na jakiej płyną. Są trzy zakresy ikonek:małe, średnie i duże. U mnie jest też funkcja ZOOM która co prawda zawęża pole "widzenia" echo ale pokazuje więcej szczegółów na dnie. Ja jednak ustawiam AUTO. PO pewnym czasie zaczniesz rozróżniać co jest przy dnie zwłaszcza jak poznasz ukształtowanie dna swojego jeziora. Okaże się,że tam gdzie zawsze było gładko na dnie coś leży i w 95% będzie to ryba.W 95% bo w jeziorze wbrew pozorom są także prądy wody i mogą coś nanieść.Miąszność dna rozpoznasz po szerokości i kolorze odbicia echa. Pierwsza linia (ciemna,czarna)to pierwsza warstwa dna. Im szersza i jaśniejsza barwa pasa poniżej aż do drugiej a czasami również trzeciej lini oznacza dno twarde a nawet bardzo twrade. Jeżeli wyświeli pas ciemny,czarny i im szerszy tym dno miększe. Pionowe pasy będą oznaczały rośliny podwodne lub gałęzie. Natomiast coś w rodzaju plamy bliżej lub wyżej od dna oznacza zwykle stado drobnicy.Im ciemniejsza chmura tym bardziej zagęszczona ławica drobnicy. Mam nadzieję,że trochę pomogłem. Jeżeli się w czymś pomyliłem to oznacza,że muszę się douczyć.Życzę sprawnego i owocnego używania sprzętu!